سیاست
امور سیاسی اروگوئه در چهارچوب نظام جمهوری پارلمانی است که رئیس جمهور هم نفر اول دولت و هم نفر اول کشور است و رئیس سیستم چند جزئی تقسیمات کشوری به شمار میآید. او اعضای کابینه را تعیین میکند اما باید از مجلس رای اعتماد بگیرند.
مجلس سنای این کشور ۳۰ کرسی دارد که نمایندگان آن با رای مردم برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند.
مجلس نمایندگان ۹۹ کرسی دارد که نمایندگان آن هم با رای مستقیم مردم برای دورهای پنج ساله تعیین میشوند وهمچنین رئیس جمهور و معاون او با رای مردم برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند.
قوه مجریه توسط دولت اداره میشود. قوهٔ مقننه هم به دولت و هم به دو بخش مجمع قانونگذاری اروگوئه واگذار شدهاست. قوهٔ قضاییه مستقل از قوهٔ مجریه و مقننهاست. در طول تاریخ اروگوئه، اغلب گروههای ملی و کلورادو به تناوب قدرت را در اختیار داشتهاند. هرچند در انتخابات سال ۲۰۰۴، حزب ترقی خواه - نیوا مایوریا، از ائتلاف سوسیالیستها، توپاماروهای پیشین (سازمان چپگرای اروگوئه)، کمونیستها و سوسیال - دموکراتها در میان سایر رقبا به قدرت رسیدند و اکثریت کرسیهای دو بخش پارلمان را بدست آوردند و از طرفی رئیس جمهور، تاباره و ارکوئز روساس با قاطعیت در انتخابات پیروز شد.
رقابت اصلی سیاسی در اروگوئه بین سه حزب عمده فرنته آمپلیو (حزب حاکم و با گرایش چپ) و دو حزب سنتی راستگرای کلرادو و ناسیونال است. روسای جمهور قبلی و فعلی این کشور هر دو از حزب فرنته آمپلیو هستند. انتخابات ریاست جمهوری اروگوئه در ۲۰۰۹ با پیروزی خوزه موخیکا نامزد حزب چپگرای فرنته آمپلیو پایان یافت. در این انتخابات دانیل آستوری بعنوان معاون رئیس جمهور و رئیس مجلس سنا برگزیده شد و حزب فرنته آمپلیو (جبهه گسترده) اکثریت را در مجلس نمایندگان و سنا بدست آورد. انتخابات ۲۰۱۴ با پیروزی تاباره باسکس به پایان رسید. او از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ نیز رئیسجمهور بود.